Locatie Werk in Zicht geopend

0
525

DORDRECHT – Op dinsdag 23 november is Werk in Zicht officieel geopend door de Dordtse wethouder Peter Heijkoop. Met de installatie van een zonnepaneel verrichte hij de openingshandeling in de Maakhal op het Leerpark in Dordrecht. Dit deed hij samen met een leerling, onder het toeziend oog van een leermeester.

Werk in Zicht biedt korte leerwerktrajecten in kansrijke beroepen. Specifiek in de energietransitie. Kandidaten worden opgeleid tot assistent monteur in zonnepanelen, laadpalen of warmtepompen in samenwerking met de Beroepentuin. Met de locatie op het Leerpark is een wens in vervulling gegaan.

Wethouder Heijkoop benadrukte het belang van dit initiatief voor de regio, gezien de maatschappelijke opgave rondom de energietransitie, het hoge aantal vacatures in de installatietechniek en de kansen die dit biedt voor mensen die dit vak willen uitoefenen. Steef Korfker van NL|mobility vulde aan dat de komende jaren de technische ontwikkelingen door zullen zetten en er juist voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt veel kansen zijn. Daan Wortel van de Duurzaamheidsfabriek gaf tenslotte het belang aan van de verbinding die Werk in Zicht legt met de partners op het Leerpark, waaronder ook het Da Vinci College.

Heeft u interesse in onze kandidaten? Er zijn kandidaten in de laatste fase van hun opleiding. Ben je op zoek naar een baan in dit duurzame vak? Je kunt direct instromen. Neem contact op met het Leerwerkloket via mail werkinzicht@leerwerkloket.nl, telefoon 0683537617 of de website https://drechtsteden.leerwerkloket.nl.