Wethouder De Ruijter komt terug

0
620
Kees de Ruijter, Gemeente Papendrecht
Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Jaco van Erk, fractievoorzitter van de ChristenUnie, heeft maandagavond laten weten dat CU wethouder Kees de Ruijter vanaf maandag 6 december weer aan het werk gaat.

Vorige week liet Van Erk weten dat wethouder Kees de Ruijter een time-out nam. Dit naar aanleiding van het verloop van de besluitvorming in de laatste gemeenteraadsvergadering over de huisvesting van het voortgezet onderwijs.

Van Erk, gaf de verklaring mede uit namens Martin Verweij (PAB), Leon van den Dool (CDA) en Arjan Kosten (SGP), de fractieleiders van de overige coalitiepartijen. De verklaring luidt: “Wethouder De Ruijter is zoals u weet gepassioneerd betrokken bij de toekomstige huisvestingsplannen van het voortgezet onderwijs. Hij was daarom teleurgesteld met het verloop van de besluitvorming in de laatste raadsvergadering. Wij begrijpen goed dat hij (ook vanuit de ChristenUnie en PAB) voor verrassingen is gesteld. Wij hebben hierover met de wethouder en binnen de coalitie gesprekken gevoerd. Dat heeft de boel opgeklaard. De wethouder zal zijn werkzaamheden volgende week maandag hervatten.”