Groot Papendrechts Dictee weer op TV Papendrecht

0
885

PAPENDRECHT – Inmiddels een begrip in Papendrecht en ver daarbuiten: het Groot Papendrechts Dictee, dat de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht al voor de 16e keer organiseert. Anders dan soms gedacht wordt, gaat het hierbij niet om het Papendrechts dialect, maar om de juiste toepassing van de spellingsregels van onze Nederlandse taal.

Net zoals in 2020 kan men het Dictee vanuit huis maken: RTV Papendrecht heeft het mogelijk gemaakt om het via televisie te volgen en te maken. Dat kan trouwens ook via www.cultureleraadpapendrecht.nl. Wat is er leuker dan op zaterdagavond thuis aan tafel of op de bank mee te schrijven? Je hoeft er echt geen bolleboos voor te zijn. Meester Bert Lock zal opnieuw, op zijn geheel eigen wijze, het dictee voorlezen. Het is gemaakt door de winnaar van eerdere edities, Randy van Halen uit Dordrecht.

Het belooft ook in deze vorm een ouderwets gezellige en leerzame avond te worden: met je gezin, opa en oma, met een groepje vrienden en vriendinnen, buren of alleen.

Gezellig omdat je je met elkaar tegelijk buigt over onze mooie en soms ook ingewikkelde taal. En leerzaam, omdat je direct na afloop van Randy uitleg krijgt over het waarom van de schrijfwijze en de betekenis van woorden. Je kunt het dus zelf gelijk nakijken. De tekst van het dictee zal na afloop van de uitzending ook te lezen zijn op de website www.cultureleraadpapendrecht.nl. Daar vind je tevens de spellingsregels die worden gehanteerd.

Deelname is gratis en aanmelding vóóraf is deze keer niet nodig. De uitzending is op zaterdagavond 11 december 2021 om 20.00 uur en is te volgen op TV Papendrecht en de website van de Culturele Raad.