Jeugdlintje voor Sven Bouman

0
505


Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Sven Bouman ontving woensdag uit handen van waarnemend burgemeester Annemiek Jetten een jeugdlintje. De dertienjarige Sven is met zijn positiviteit, aandacht en inzet voor anderen een voorbeeld voor iedereen.

Sven wordt geprezen om zijn behulpzaamheid en oog voor anderen. Zo maakte hij op de lagere school speciaal een spel voor al zijn klasgenoten. Tijdens de lockdown stak hij samen met vriendjes anderen een hart onder de riem door aanmoedigingen om vol te houden op de stoep te krijten. Vooral buurtbewoners op leeftijd werden daar vrolijk van. Afgelopen zomer hield Sven een door hemzelf georganiseerd voetbaltoernooi. Hij regelde een scheids- en grensrechter, iemand voor het scorebord, drie teams, eten, drinken en prijzen. Daarmee onderstreepte Sven nog eens de mening van mensen in zijn omgeving die hem omschrijven als ‘uniek, altijd in voor een praatje, hij laat zien dat hij om anderen geeft en staat altijd voor je klaar. Een topper.’

Met de uitreiking van het jeugdlintje wil de gemeente jongeren van 6 tot en met 23 jaar uit Papendrecht die iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de gemeente bedanken voor hun inzet. Het is ook een aanmoediging voor iedereen om door te gaan met goed werk. Jongeren kunnen ook als groep een lintje krijgen. De uitreiking van het Papendrechtse jeugdlintje vond plaats op 17 november om aan te sluiten bij de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op zaterdag 20 november.