Kerstkaarten bezorgen voor noodhulp aan Albanië

0
459


Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Zoals ieder jaar in december, houdt de werkgroep Papendrecht van stichting Hoop voor Albanië een kerstkaartenactie en een oliebollenactie om arme Albanezen de winter door te helpen.

Jaap Iedema legt uit waarom de Albanezen zo hard hulp nodig hebben: “Eind 2019 werd Albanië opgeschrikt door verschillende aardbevingen. In september was er al een schok met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter en in november kwam daar een nog zwaardere beving (6,4) overheen. Vooral de laatste aardbeving heeft veel schade veroorzaakt en honderden mensen zijn gewond geraakt.

Tientallen mensen zijn overleden. Sommige mensen raakten huis en have kwijt en de ontreddering was groot. Veel huizen waren nauwelijks meer bewoonbaar. De angst zat er goed in en men sliep op straat omdat de huizen niet meer veilig waren om in te verblijven. Vanaf het eerste moment heeft Hoop voor Albanië, daar waar ze kon, noodhulp geboden.

Vervolgens kwam in 2020 de corona pandemie, wat de hulpverlening geen goed heeft gedaan. Alle reisbeperkingen in heel Europa deed de hulpverlening stagneren. Veel Albanezen raakten vanwege corona hun baan kwijt. Geen baan betekent geen inkomen en geen inkomen betekent geen voedsel, geen kleding en noem maar op.

In Albanië is er geen overheid die met miljarden aan steunpakketten de bevolking kan ondersteunen. Het blijft nog steeds één van de armste landen van Europa. En ook nu, anno 2021 is er nog ontstellend veel schade die hersteld moet worden.

Kerstkaarten bezorgen voor € 0,55 per kaart
Hoe mooi is het dat we door het bezorgen van kerstpost geld bijeen kunnen brengen om mensen daar te helpen. We zijn enorm dankbaar dat we elk jaar een beroep mogen doen op een groep van zo’n veertig vrijwilligers die de kerstkaarten zullen bezorgen in de regio. Mensen die ook een hart hebben voor hulpverlening aan de zwakkere in een samenleving. We bezorgen tegen een tarief van € 0,55 per kaart niet alleen in Papendrecht, maar ook in een aantal omliggende plaatsen.

Dit jaar willen we met de opbrengst van de kerstkaartenactie en de oliebollenverkoop een bijdrage leveren aan de noodhulp in Albanië. Onze contacten in Albanië weten precies waar de mensen het zwaarst getroffen zijn, die wij kunnen ondersteunen.

Een enveloppe ophalen en weer inleveren met de te bezorgen kaarten kan bij de Vershoek aan de Meentpassage 3. Hier staat een inleverbus met het logo van Hoop voor Albanië. In deze enveloppe bevindt zich een brief met uitleg over de kerstkaartenactie. Voor verdere informatie kunt u ook mailen naar j.aiedema@freeler.nl.

U kunt uw kaarten hier of op andere adressen tot en met maandag 20 december inleveren zodat uw post tijdig en voor de kerstdagen bezorgd wordt.

Oliebollen en appelbeignets
Op vrijdag 31 december kunt u oliebollen en / of appelbeignets bij ons afhalen. U kunt hiervoor een bestelling doen via Kees Verheul, tel 078-6151201 of via hva.verheul@gmail.com. U kunt uw bestelling op vrijdag 31 december vanaf 09.30 uur tot 13.00 uur afhalen vanuit de garagebox van de stichting Hoop voor Albanië aan de Pieter Zeemanlaan 112. Hiervoor kunt u nu al een bestelling doen”, aldus Jaap Idema namens de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië