PvdA en GL toch zelfstandig de verkiezingen in

0
617

PAPENDRECHT – In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaan de PvdA en GroenLinks in Papendrecht niet met één lijst de gemeenteraadsverkiezingen in. De afgelopen maanden zijn gesprekken gevoerd over de gezamenlijke ambities voor Papendrecht. Dit heeft voor beide partijen veel ideeën opgeleverd. Het is echter niet gelukt om samen één lijst op te stellen en de PvdA heeft dus besloten met een eigen lijst te komen.

Inhoudelijk liggen de partijen nog steeds dicht bij elkaar en ze zullen dan ook na de verkiezingen in de raad op inhoud met elkaar blijven samenwerken, maar dan vanuit twee fracties.

Fractievoorzitter van de PvdA Derya Karso: “Het leek erop dat we op weg waren om met een gezamenlijke lijst de verkiezingen in te gaan. Uiteindelijk hebben we moeten constateren dat de samenwerking met één lijst te vroeg is. Voor onze leden en kiezers zijn we verplicht dat we voor beide partijen met een evenwichtige lijst de verkiezingen ingaan. Neemt niet weg dat we elkaar op de inhoud vinden en voor een progressief, sociaal en groen Papendrecht blijven samenwerken”.

Judith Westeneng, bestuursvoorzitter van GroenLinks Drechtsteden: “Een jaar lang hebben meerdere mensen uit beide partijen goed werk geleverd en hard gewerkt aan de samenwerking. Het is dan ook een grote teleurstelling dat deze samenwerking niet heeft geleid tot een gezamenlijke lijst, omdat we graag samen een sterke sociale, progressieve en groene stem hadden laten horen in de raad. GroenLinks houdt het volste vertrouwen in een goede afloop van de verkiezingen en we zullen ons blijven inzetten om grote maatschappelijke problemen in Papendrecht aan te pakken, zoals betaalbare woningen, kwetsbare natuur en armoede”.

Over enkele weken zullen beide partijen hun verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten vaststellen.