Lezing Het gouden licht van Aelbert Cuyp door conservator

0
798
Conservator Sander Paarlberg van het Dordrechts Museum bij twee Valkhof-schilderijen van Aelbert Cuyp
Conservator Sander Paarlberg van het Dordrechts Museum bij twee Valkhof-schilderijen van Aelbert Cuyp

DORDRECHT – Sander Paarlberg, conservator oude kunst van het Dordrechts Museum, verzorgt zaterdag 18 december een lezing bij de tentoonstelling ‘In het licht van Cuyp’. Hij geeft achtergrond informatie, deelt leuke weetjes en neemt iedereen mee langs de mooiste werken van Cuyp en zijn Britse navolgers. Speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar het bijzondere licht van Cuyp.

Bij de uit Dordrecht afkomstige schilder Aelbert Cuyp draait alles om licht en verstilling. Zijn heldere en zonnige landschappen stralen een enorme rust uit, een serene sfeer. Het zijn schilderijen om bij weg te dromen. Landschappen waarin je zelf graag wilt rondlopen. Cuyp kiest het moment van een lome zomeravond waarop de ondergaande zon alles in een schitterende gouden gloed laat baden. Ruiters rusten even uit, koeien liggen rustig te herkauwen. De arbeid is gedaan, we mogen even genieten.

De lezing is op twee manieren te volgen: in het auditorium van het Dordrechts Museum of online via een livestream. Bij de opstelling in de zaal wordt rekening gehouden met alle coronamaatregelen.

De lezing in het museum start om 14.00 uur en kost 5 euro. De online lezing start op hetzelfde tijdstip en is bij te wonen voor 3 euro. Voor beide opties is een ticket te koop via www.dordrechtsmuseum.nl. Na aankoop van de ticket wordt een replymail toegestuurd. Hierin staat, voor de mensen die een online ticket kochten, een link naar de lezing.

Wat: Lezing in het museum en online
Wanneer: 18 december 2021
Hoe laat: Aanvang 14:00 uur
Prijs: €5,- in museum (excl. museumentree), €3,- online