Qbuzz haalt deelfietsen naar de Drechtsteden

0
581

Foto: aangeleverd

DRECHTSTEDEN – Vanaf eind 2021 zijn er 230 deelfietsen beschikbaar in de Drechtsteden, met de boodschap: ‘Fietsen, altijd en voor iedereen’. Deze oranje deelfietsen zijn een aanvulling op het openbaar vervoer en voorzien reizigers in de start en het einde van hun reis. ‘Daar waar de bus of trein stopt, brengt de fiets jou verder.’

Delen gaat de norm worden, volgens verhuurder Donkey Republic. Door deelfietsen aan te bieden, kan men van bezit naar gebruik gaan en bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving. OV is en blijft de ruggengraat van het vervoer in het gebied, maar andere mogelijkheden vullen dit aan en zijn in sommige gevallen een goed alternatief.

Altijd een deelfiets beschikbaar in de buurt
De reis naar de halte of station wordt makkelijker door gebruik te maken van de fietsen van Donkey Republic. Op circa 75 punten binnen de Drechtsteden kan men een fiets vanaf eind 2021 ophalen of achterlaten. Er staan 230 fietsen in de regio. Men kan een fiets huren via de Qmove reisapp. Men gaat van start in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Om het deelfietsen netwerk succesvol te maken, is een bepaalde dichtheid van het netwerk nodig. Door veel locaties aan te bieden, kun je ook altijd dichter bij je uiteindelijke bestemming komen, waardoor meer plaatsen beter bereikbaar zijn. Idealiter is er binnen 150-200 meter een fiets te vinden. Met de 230 fietsen, verdeeld over 75 stations is er altijd een fiets in de buurt. Waar het openbaar vervoer stopt, gaat de fiets gewoon verder. Daarnaast zijn deelfietsen ook een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. Bij succes breidt men verder uit, eerst naar de resterende Drechtsteden en daarna ook verder in de regio.

Fiets deze maand de eerste 30 minuten gratis
Om het voor iedereen aantrekkelijker te maken de Donkey Republic deelfiets uit te proberen, fietst men nu een maand lang de eerste 30 minuten gratis op een Donkey fiets. Bij betaling kan men de code ‘GREENRIDEDOT’ gebruiken. De Donkey Republic deelfiets kan men boeken in de Qmove reisapp. Meer informatie op:  qbuzz.nl/dmg/donkey