OP houdt handtekeningactie voor personeel fietsenstalling

0
369

Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – De fractie van Onafhankelijk Papendrecht is een handtekeningactie begonnen om het personeel van Drechtwerk in de fietsenstalling op De Meent te behouden.

De partij legt zich niet neer bij het democratisch proces dat in de gemeenteraad plaatsgevonden heeft. Een motie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) om het personeel van Drechtwerk te behouden in de nu overdekte fietsenstalling van Papendrecht, kreeg begin december namelijk geen steun in de Papendrechtse raad.

Ongelofelijk jammer
Toch geeft de partij niet op. “Het zou toch ongelofelijk jammer zijn als videocamera’s menselijk contact zouden gaan vervangen? Wij hebben de afgelopen weken van heel veel mensen vernomen dat zij het jammer zouden vinden als het personeel van de fietsenstalling op de Meent zou moeten verdwijnen”, aldus fractievoorzitter Ruud Lammers van OP.

En over de afgewezen motie zegt hij: “Een vergissing is menselijk, ook gemeenteraden begaan wel eens een vergissing. Zo zie ik het tenminste.”

Paar duizend
“We gaan nu handtekeningen ophalen en ik hoop dat het er een paar duizend worden. Met de Kerst in het zicht zou het beeld wel eens kunnen kantelen. Dan komt er in januari een nieuwe motie, die dan mogelijk wel voldoende steun krijgt.

De partij heeft actieformulieren achtergelaten bij de fietsenstalling, waarop mensen hun steun kunnen aangeven voor het behoud van personeel van Drechtwerk op die locatie.

Camerabewaking
Op 1 november werd de nieuwe overdekte fietsenstalling aan de Veerpromenade 104 geopend. Tot het einde van dit kalenderjaar zijn de beheerders van Drechtwerk aanwezig op de nieuwe locatie als gastheer en maken de bezoekers wegwijs. Daarna zorgen camera’s voor bewaking. De gebruikers zijn dan voldoende op de hoogte hoe de nieuwe fietsenstalling werkt.

De medewerkers van Drechtwerk die nu nog werken in de fietsenstalling, worden niet ontslagen, maar krijgen elders werk aangeboden.

Bron: Het Kontakt