Dordt schrapt Decemberdagen, Dwaalspoor gaat door

0
798


Foto: Rijnmond.nl

REGIO – De kerstfestiviteiten in Dordrecht zijn vrijwel allemaal geschrapt in verband met de coronamaatregelen. Dat meldt de gemeente Dordrecht. Alleen de lichtroute Dwaalspoor gaat nog door. Tijdens dit evenement zijn er lichtkunstwerken te zien verspreid door de stad.

Vorig jaar trok het Dwaalspoor zoveel publiek dat burgemeester Kolff het evenement toen alsnog moest schrappen. Volgens de gemeente Dordrecht past de wandelroute van Dwaalspoor binnen de regels van de lockdown.

Voorwaarde is dat iedereen zich daarbij aan de afstandsregels houdt en niet in te grote groepen komt. Daarnaast is de opzet aangepast, om opstoppingen te voorkomen. Op het moment dat het te druk lijkt te worden, zal de organisatie maatregelen nemen.

Geen Kerstmarkt
De rest van de Dordtse Decemberdagen zijn dus wel geschrapt. Er zou onder meer een inpakservice zijn, artiesten die optreden en muziek op straat. De Dordtse Kerstmarkt was al geschrapt.

De lichtjesroute Dwaalspoor is tot en met 9 januari te zien tussen 17.00 tot 22.00 uur, behalve op 24, 25 en 31 december.

Bron: mediapartner Rijnmond