Meer arbeidsplaatsen bij Fokker via Smart Delta Drechtsteden

0
804

REGIO – Smart Delta Drechtsteden streeft naar meer duurzame banen, bijvoorbeeld bij Fokker in Papendrecht, onderdeel van het internationale GKN Aerospace. Fokker maakt hier onderdelen voor vliegtuigen en helikopters. De vestiging in Papendrecht gaat de komende jaren flink uitbreiden met nieuwe bedrijfshallen en een bedrijfscampus. Dat levert naar verwachting zo’n 500 tot 800 extra duurzame arbeidsplaatsen op.

Op dit moment zoekt Fokker al meer dan 70 medewerkers voor diverse functies (metaal bewerking/ assemblage/ productie/ logistiek/ teamleider/ engineer/ spuiter/ lijmer/ onderhoud/ kwaliteit). Het bedrijf werkt samen met de arbeidsmarkt regio Drechtsteden aan een gezamenlijke arbeidsmarktaanpak met kansen voor onbenut potentieel, opleiding van nieuwe medewerkers, kandidaten die een uitkering ontvangen, werving van goedgekwalificeerde en gemotiveerde mensen uit de regio, die aan de slag willen bij dit gerenommeerde bedrijf.

Op de regionale arbeidsmarkt werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven nauw samen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. WSP Baanbrekend Drechtsteden, Kickstart Drechtsteden en het MBO platform van BAAS bieden elk vanuit hun eigen expertise advies en ondersteuning. Daarnaast worden kandidaten vanuit de Sociale Dienst Drechtsteden via Perspct voorbereid om in 2022 aan te slag te gaan bij Fokker.

Nieuwe werknemers van Fokker kunnen rekenen op begeleiding tijdens een uitgebreid on-boarding programma. Er zullen meerdere leerwerktrajecten worden ontwikkeld en worden uitgevoerd voor de talenten in de Drechtsteden. Ook voor de lange termijn is er een uitgebreid opleidings- en ontwikkelingstraject. De speciale Campus Academy die in 2022 van start gaat, is helemaal ingericht op duurzame talentontwikkeling en arbeidsmarktparticipatie. De campagne zal regionaal zichtbaar zijn via diverse kanalen (kranten/ borden en sociale media).

Voor meer informatie over de mogelijkheden en kansen bij Fokker zie www.baasoverjeeigentoekomst.nl/fokker.

Over Smart Delta Drechtsteden
Met Smart Delta Drechtsteden wil slim en samen vooruit: bedrijven, onderwijs en overheid. Ontstaan uit de zeven Zuid-Hollandse gemeenten aan het water die samen een unieke delta vormen. Samenwerken doen ze al jaren, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Resultaatgericht, in wisselende verbanden, met respect voor elkaars identiteit, maar altijd langs de weg van een gezamenlijk punt en een plan. Koersvast en duurzaam vernieuwen de Drechtsteden zich, stap voor stap. Zo komt de regio in ruimtelijk en economisch opzicht samen vooruit voor de ongeveer 300.000 mensen die hier wonen.