1552 nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname

0
699

REGIO – Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 1552 nieuwe coronabesmettingen in de regio gemeld. Dat aantal is een stuk hoger dan op eerste kerstdag (1092). Eén regionoot is opgenomen in het ziekenhuis. Nieuwe overlijdensgevallen zijn er niet gemeld.

Landelijke cijfers
Landelijk zijn 11.962 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 639 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 12.195 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 14 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Regiocijfers
In Papendrecht zijn er 11 nieuwe besmettingen bijgekomen, dit komt op een totaal van het aantal besmettingen van 6199 sinds het begin van de coronacrisis.

Voor de overige aantallen per gemeente, klik hier.

Welke cijfers gebruikt Rijnmond?
Rijnmond gebruikt de cijfers die het RIVM elke dag om 15:15 uur publiceert op deze pagina. De cijfers komen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en de GGD Zuid-Holland Zuid, maar kunnen per dag afwijken van het coronadashboard.

Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld het tijdstip waarop de cijfers worden ingevoerd en het feit dat onze regio uit twee GGD’s bestaat. Beide GGD’s hebben een andere werkwijze voor het vaststellen van de dagelijkse cijfers. Door elke dag dezelfde bron te gebruiken, hebben we het beste zicht op de ontwikkelingen over meerdere dagen en weken.

Bron: Mediapartner Rijnmond