Chris Grimmius is nieuwe lijsttrekker GroenLinks

0
497

PAPENDRECHT – De leden van GroenLinks hebben Chris Grimmius verkozen tot nieuwe lijsttrekker voor de verkiezingen van maart 2022. Chris Grimmius: “Het is een enorme eer om van de leden het vertrouwen te krijgen om dit geweldige team aan te mogen voeren!” Huidige fractievoorzitter Bert Grimmius staat op plek 2, duo-raadslid Leo Quist op plek 3 en oud raadslid René van Engelen is terug te vinden op plek 4. In totaal staan er 10 mensen op de lijst.

Nieuwe leider
Chris Grimmius (27) is een geboren en getogen Papendrechter en heeft afgelopen jaar zijn studie Rechtsgeleerdheid afgerond en is werkzaam als docent Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij schreef eerder dit jaar mee aan het nieuwe verkiezingsprogramma en is sinds dit voorjaar fractiemedewerker van GroenLinks in Papendrecht, een rol die hij in de jaren daarvoor vervulde in Dordrecht.

Chris Grimmius volgt hiermee zijn vader Bert Grimmius op, die vanuit plek 2 de ambitie heeft om in de raad terug te komen en zijn werk voort te zetten. Dat vader en zoon op de lijst staan is bijzonder, maar volgens GroenLinks niet uitzonderlijk. “We hebben gekozen voor de sterkst mogelijke lijst en hebben er het volste vertrouwen in dat Bert en Chris goede invulling kunnen geven aan hun rol in de fractie. Ze schuwen de discussie met elkaar niet en zullen die in de fractie samen met de andere fractieleden voeren”, aldus de kandidatencommissie. Dit vertrouwen werd ook uitgesproken door de leden op de ledenvergadering.