Blue Amigo nieuwe waterbusexploitant op 1 januari

0
706

Foto: provincie Zuid-Holland

REGIO – Vanaf 1 januari 2022 wordt Blue Amigo de exploitant van het openbaar personenvervoer over water tussen Rotterdam en de Drechtsteden: de waterbus van Blue Amigo.

De Waterbus gaat op de verbinding Zwijndrecht – Dordrecht – Papendrecht met drie nieuwe zero emissie schepen varen. Op de verbinding Rotterdam – Dordrecht en Rotterdam – Kinderdijk gaat Blue Amigo varen met zes nieuwe dieselelektrische, hybride schepen, die eenvoudig kunnen worden omgebouwd naar volledig elektrisch. De nieuwe schepen stromen in de loop van 2022 in.

Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er in de loop van 2022 een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht via Dordrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk. Een wens uit de Drechtsteden wordt hiermee werkelijkheid.

Meer informatie over de nieuwe vervoerder via waterbus.nl/blueamigo