Gratis zaailingen ophalen

0
668
Ruiltuin, Gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Ook deze winter kunnen inwoners van Papendrecht weer gratis jonge boompjes en struiken ophalen in de ruiltuinen van De Spil en De Heerlijkheid. Deze ruiltuinen doen mee met de landelijke actie MeerBomenNu. Door een zaailing op te halen en in de tuin te plaatsen helpt men Papendrecht groener en duurzamer te maken.

Oogst
Zaailingen zijn jonge boompjes en struiken die als onderdeel van natuurbeheer gewoonlijk verwijderd worden, maar door dit initiatief de kans krijgen een echte boom of struik te worden. De zaailingen vanuit de heemtuin van de Natuur en vogelwacht De Alblasserwaard en het Voedselbos zijn lokaal geteeld en 100% biologisch. Bovendien zijn het inheemse soorten, die een grotere bijdrage leveren aan het herstel van de biodiversiteit. Ze leveren namelijk meer voedsel op voor insecten en vogels, waardoor de kans groter is dat men deze in de tuin aantreft. Kijk hier voor het actuele aanbod aan zaailingen.

Openingstijden ruiltuinen
De voortuin van de Spil is ingericht als “walk through” tuin zodat iedereen veilig een zaailing kan ophalen en een kijkje kan nemen in de ruiltuinkast. Bij De Heerlijkheid kan men in principe iedere vrijdag terecht van 10:00 tot 16:00 uur. De heemtuin van de Natuur en vogelwacht is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag.

Meer informatie over de ruiltuinen is te vinden op Puur Papendrecht, op de themapagina Ruiltuinen in Papendrecht.