Gemeente schenkt albums aan Museum Dorpsbehoud

0
741

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – De gemeente heeft onlangs zes fotoalbums over Aviolanda / Fokker geschonken aan Museum Dorpsbehoud. Wethouder Pieter Paans overhandigde de boeken aan de voorzitter van Dorpsbehoud, Margé van Wijngaarden.

De albums waren bij de verhuizing van Fokker van het oude kantoor naar het nieuwe kantoor tevoorschijn gekomen. Besloten werd de boeken aan de gemeente Papendrecht te schenken. Hoewel het college van B & W zeer verguld was met de albums, vond men dat ze beter op hun plaats zouden zijn in Museum Dorpsbehoud.

Het gaat om foto’s van het oude Aviolanda, van diverse gebouwen en verbouwingen, van diverse activiteiten en projecten, maar ook van een druk bezochte familiedag in 1985, compleet met programmaboekje en draaiboek.

Dorpsbehoud is bijzonder blij met deze schenking en zal te zijner tijd deze foto’s graag laten zien aan de inwoners van Papendrecht en (oud)medewerkers van Aviolanda / Fokker.