Peter de Liefde: januari

0
377
Foto: RTV Papendrecht

Januari is de saaiste maand van het jaar. Het landelijke nieuws kan me op dit moment niet boeien en omdat ik maar weer eens een keer moet schrijven over iets plaatselijks, open ik de Klaroen van vorige week. Ook hier weinig spektakel. Ik zie een artikeltje over een muziekvereniging die oliebollen heeft verkocht en besluit om het niet te lezen. Het volgende stukje heet “Opnieuw geen kerstboominzameling”. Sorry, ik ben echt totaal niet benieuwd hoe dat komt en hetzelfde geldt voor het stukje met de kop “Geen mensen met Vuurwerkletsel bij Ziekenhuis.” Ik geef eerlijk toe dat als er gestaan zou hebben “Veel Mensen met Vuurwerkletsel…” de kans groot is dat ik het wel zou hebben gelezen maar als er niets te melden valt kun je beter je kop houden!

Januari is een rotmaand. ’t Is maar goed dat Sven Kramer de rest niet meer kan bijbenen anders hadden we bij dat schaatsen nog steeds de zelfde winnaar. Het gezever over de Elfstedentocht die misschien ooit een keer komt, hebben we gelukkig in december al gehad. Maar misschien was dat omdat Reinier Paping vlak voor Kerst was overleden. O, ja, krijgen we het straks nog een keer. Zo, … januari.

Nou, ja, zodra die Winterspelen begonnen zijn, zullen ze er wel niet meer over zeiken. Dat is ook zoiets trouwens. Gaat zo meteen weer iemand over mensenrechten in China beginnen, je zal het zien. Kun je ook de klok op gelijk zetten.

Dat nieuwe kabinet dat is geïnstalleerd is ook zo’n typisch januari-kabinet. Weer dezelfde partijen met veel dezelfde mensen. Bah.

Wist u trouwens dat het in januari eigenlijk elke dag maandag is, de vervelendste dag van de week! Ja, officieel zeggen ze dat niet, maar je voelt het gewoon.

Ik ben trouwens heel blij dat we in een lock-down zitten. Stel je voor, anders moest ik steeds naar buiten, moest ik naar zo’n klotemuseum of klotetheater. Draait toch niks leuks in januari. Of ik moest naar zo’n pokkenrestaurant. In januari smaakt het gewoon niet.

Weet je wat trouwens nog erger is dan januari? Zal ik het zeggen? Februari! Want die zit daar dus tegenaan. Die krijg je er nog eens overheen. Was ik maar een beer. Dan viel ik nu in een lange winterslaap. Denkt u echt dat ik de komende weken nog columns blijven schrijven? Mooi niet. Ik kom in maart wel terug.

Reacties naar: peter.deliefde@rtvpapendrecht.nl