Nieuwe besmettingen in regio, geen overledenen

0
753

REGIO – Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 3270 nieuwe coronabesmettingen in de regio gemeld. Dat zijn er minder dan gisteren, toen er 3990 besmettingen waren gemeld. 2 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, maar er is niemand overleden.

De patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen komen uit de gemeenten Albrandswaard en Dordrecht. Landelijk gezien zijn bij het RIVM tot 10.00 uur vanmorgen 31.963 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 3526 minder dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 31.774 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 37 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In heel Nederland werden zes overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld elf doden per dag, tegen zeventien doden per dag een week eerder.

In Papendrecht zijn er 47 nieuwe besmettingen bijgekomen sinds het begin van de coronacrisis en dat brengt het op een totaal van 6837.
Voor een compleet regionaal overzicht van de besmettingen klik hier.

Welke cijfers gebruikt Rijnmond?
Rijnmond gebruikt de cijfers die het RIVM elke dag om 15:15 uur publiceert op deze pagina. De cijfers komen van de GGD Rotterdam-Rijnmond en de GGD Zuid-Holland Zuid, maar kunnen per dag afwijken van het coronadashboard.

Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld het tijdstip waarop de cijfers worden ingevoerd en het feit dat de regio uit twee GGD’en bestaat. Beide GGD’en hebben een andere werkwijze voor het vaststellen van de dagelijkse cijfers. Door elke dag dezelfde bron te gebruiken, hebben we het beste zicht op de ontwikkelingen over meerdere dagen en weken.