SGP start gesprekstour over ‘omzien naar ouderen’

0
541

PAPENDRECHT – De SGP start in de komende periode een gesprekstour over de zorg en ondersteuning voor ouderen in de gemeente Papendrecht.

Duo-raadslid Ardjan Boersma legt uit waarom de SGP het initiatief neemt voor de gesprekkenserie: ‘‘De SGP vindt het belangrijk dat wonen, zorg, vervoer en voorzieningen voor ouderen in Papendrecht goed zijn geregeld. Steeds meer Papendrechters worden steeds ouder. De komende jaren neemt de vergrijzing in ons dorp verder toe. De zorg en ondersteuning voor ouderen moet daarom hoog op politieke agenda staan!’’

Ardjan Boersma is bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kandidaat-raadslid voor de SGP. Als beleidsmedewerker volksgezondheid bij de SGP Tweede Kamerfractie houdt hij zich dagelijks bezig met de zorg. Hij legt uit dat de SGP streeft naar een zorgzame samenleving waarin jongeren en ouderen naar elkaar omzien: ‘‘Ouderen kunnen kampen met eenzaamheid of het gevoel dat zij er niet meer toe doen. De SGP wil de ‘wijsheid van de grijsheid’ juist koesteren. We moeten ervoor zorgen dat ouderen een volwaardige en betekenisvolle plek in de samenleving kunnen innemen. Bijvoorbeeld doordat zij vrijwilligerswerk doen, mantelzorg verlenen, een cursus volgen of naar dagbesteding kunnen. Soms moeten hiervoor (letterlijk) drempels worden geslecht. De SGP gaat daarom graag het gesprek aan met ouderen, mantelzorgers en zorgverleners om te horen wat hun ideeën hierover zijn!’’

In de komende weken hoopt de SGP in ieder geval in gesprek te gaan met Sterk Papendrecht, vertegenwoordigers van de Papendrechtse ouderenbonden PCOB en ‘De Ertepeller’ en de lokale afdeling van vrijwilligersorganisatie NPV Zorg voor het Leven. Eerder bezocht de SGP het Papendrechtse Odensehuis en het hospice De Cirkel.