Corrie Middelkoop prijst ZAPpers

0
550

(Ingezonden)
PAPENDRECHT – CDA-raadslid Corrie Middelkoop is trots op de vrijwilligers die in Papendrecht zwerfafval opruimen, de zogenaamde ZAPpers. Ze kwam er onlangs een paar tegen en dit bracht haar ertoe onderstaande brief te schrijven.

Evenals zovelen loop ik dagelijks een stuk door Papendrecht. Mijn horloge telt mijn stappen. Doel minstens 7000 per dag. Goed voor de gezondheid en tegelijkertijd goed om te zien wat er zoal in Papendrecht gebeurt.

Laatst kwam ik tijdens mijn wandeling twee dames tegen. Leeftijd schat ik op 75 jaar. Beiden gewapend met een plastic zak en “grijper”. Ze vertelden mij dat ze verschillende keren per week het zelfde rondje doen en dan toch steeds met een volle zak zwerfvuil thuis komen. Al mopperend over de wegwerp mentaliteit en hondenpoep ZAPten ze monter door. Chapeau voor deze dames!

Zo’n drankblikje zou er anders wel 200 jaar kunnen blijven liggen. Een frietbakje plus/minus 90 jaar. Een zakje chips tot wel 80 jaar. Ook onze kleinzoontjes van 9 jaar zijn ook ZAPpers. ZAPpen is dus voor alle leeftijden.

Wat mooi toch dat we zulke Papendrechters hebben. Bijna 300 ZAPpers maken dagelijks of wekelijks hun rondje door Papendrecht. Zo zien we toch maar weer: vrijwilligers zijn het cement van een samenleving.

Papendrecht krijgt een nieuw systeem van afvalinzameling. Het vaste bedrag voor afvalinzameling gaat dan omlaag, maar voor restafval zullen de inwoners moeten gaan betalen. Het CDA zal er op toe zien dat de ZAPpers niet hoeven te betalen voor hun verzamelde restafval.

Vrijwilligers, alle vrijwilligers, moeten we koesteren!