PvdA publiceert verkiezingsprogramma

0
304

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – De Papendrechtse Partij van de Arbeid heeft haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd. Dit programma draagt de titel ‘Eerst de mens, dan de regels’. De PvdA wil daarmee aangeven dat wat haar betreft de belangen van de inwoners voorop staan. Lijsttrekker Derya Karso: “Een goed leven voor álle Papendrechters. Dat is wat wij willen”.

De PvdA in Papendrecht voerde afgelopen jaren oppositie voor een meer sociale politiek. De partij heeft gestreden voor betaalbare huizen voor starters, alleenstaanden, jonge gezinnen en ouderen, regelingen voor kinderen in armoede, jongerenparticipatie, mooi groen in alle wijken, meer sport voor een gezonde leefstijl en gelijke kansen voor iedereen. Karso voegt daaraan toe dat het werk nog niet af is.

Door een onzeker inkomen, snel stijgende huur, duurdere boodschappen en andere vaste lasten kent 1 op de 5 gezinnen financiële problemen. 1 op de 9 kinderen groeit op in stille armoede. Voor 1000 kinderen in Papendrecht geen verjaardagsfeestje, geen zwemles, geen fiets. Wie achterblijft heeft nu én later minder kansen. Dat is voor niemand goed, vindt de PvdA. De partij wil het taboe rondom armoede doorbreken, werk dat loont, ruime kindregelingen en snelle mensvriendelijke schuldhulpverlening.

De PvdA Papendrecht wil investeren in:
– Werk
– Gelijke kansen
– Betaalbare zorg
– Betaalbare woningen
– Het verenigingsleven
– Openbaar vervoer in de wijk
– Groene en gezonde gemeente

Het moet socialer, volgens de PvdA.
Meer informatie is te vinden op de website: papendrecht.pvda.nl en op Instagram.