Horeca en cultuursector weer open tot 22 uur

0
548

REGIO – De horeca- en cultuursector kunnen onder voorwaarden tot 22:00 uur weer open. Dat is de conclusie van het overleg tussen de betrokken bewindslieden en een aantal experts op het Catshuis, bevestigen bronnen in Den Haag. Ook bij sportwedstrijden – zowel binnen als buiten – is publiek weer welkom, wel met een maximum aantal bezoekers.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde een eerdere sluitingstijd. De experts vinden dat de horeca en cultuursector onder strenge voorwaarden tot 20:00 open kunnen, twee uur eerder dan door het kabinet is besloten.

Dinsdag worden de definitieve besluiten genomen over de maatregelen. Voor 19:00 uur staat een coronapersconferentie gepland, waarin premier Rutte en minister Kuipers van Volksgezondheid bekendmaken wat de wijzigingen in het coronabeleid zijn.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.