SGP presenteert verkiezingsprogramma

0
679

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – De lokale SGP’ers hebben hun verkiezingsprogramma naar buiten gebracht. Deze verkiezingen doet de SGP mee onder het thema ‘Houvast. Voor Papendrecht.’ Op 24 januari overhandigde lijsttrekker Arjan Kosten het verkiezingsprogramma aan bestuursvoorzitter Arjan Voorwinden van de lokale kiesvereniging.

Arjan Kosten is blij met het programma: “Er zijn genoeg uitdagingen in de komende jaren. Veel jongeren en gezinnen zijn hard op zoek naar een woning. Daarom wil de SGP dat er vol ingezet wordt op bouwen binnen de daarvoor aangewezen ruimte. We vinden dat er betaalbare woningen moeten komen voor starters en gezinnen. Daarnaast geven we prioriteit aan goede zorg voor ouderen, ruimte voor (startende) ondernemers en het behoud van het echt Papendrechtse dijklint.”

Het verkiezingsprogramma bevat concrete ideeën voor de toekomst voor Papendrecht. Volgens de SGP is het onzeker of dit allemaal te realiseren is, maar men voegt eraan toe dat het een goed beeld geeft waar de SGP in Papendrecht voor staat. De titel van het programma geeft weer dat de SGP houvast wil bieden in lastige tijden. Een bijdrage aan een constructief en stabiel gemeentebestuur is de inzet, zo stelt men.

Bestuursvoorzitter Arjan Voorwinden is tevreden met het duidelijke profiel van de partij: “We willen de zondag als gemeenschappelijke rustdag. Ook duurzaamheid is voor ons belangrijk, omdat de schepping ons aan het hart gaat. En om niet meer te noemen: we willen dat Papendrecht schoon, heel en veilig is en blijft.”

Het verkiezingsprogramma wordt de komende jaren door de fractie gebruikt om plannen uit te voeren. Voor de verkiezingen is het nogal lang om te lezen. Daarom is er ook een korte folder waarin de SGP de speerpunten weergeeft. Het programma en de verkorte versie zijn te vinden via de website (www.papendrecht.sgp.nl).