De horeca is blij met heropening; Theater De Willem enthousiast

0
666

REGIO – Nu de horeca en bioscopen weer open mogen, loopt het storm. Een horecaboekingssysteem ging de avond van de persconferentie plat, meldt de Rotterdamse ondernemer Herman Hell. Ook Diergaarde Blijdorp is populair.

Ook Björn van Dijl, horecaondernemer in Papendrecht en eigenaar van grote zaken zoals Il Mercato en Willaerts in Papendrecht en Le Barrage in Alblasserdam, ziet zijn capaciteit snel slinken. Hij heeft in zijn zeven zaken plek voor in totaal zo’n 500 personen. “Het zijn zaken met twee etages. Er is veel ruimte”, zegt Van Dijl. Maar bij hem loopt het boekingssysteem ook vol. Zaterdag en Valentijnsdag over twee weken zijn superpopulair. “Ik zette afgelopen zaterdag het reserveringssysteem open om de kijken wat er zou gebeuren. Mensen boekten voor komende zaterdag om 20:00. Terwijl we niet eens wisten tot hoe laat we open zouden mogen. Ze waagden gewoon een gokje.”

Theater De Willem is enthousiast. “Eindelijk goed nieuws, ” roept het theater in een persbericht. “Na een sluiting van vele weken en maanden en vanuit huis kijken naar allerlei vormen van online theater, kan iedereen uit Papendrecht en omstreken weer live genieten van verschillende voorstellingen voor jong en oud. Gewoon in het theater, zoals het hoort. Vooralsnog wel met de nodige maatregelen, maar daar wordt het niet minder leuk op!”

Het persbericht vervolgt: “De theaterdeuren mogen open, de spotlights kunnen weer aan! De medewerkers van het theater kunnen het nog bijna niet geloven, maar staan met open armen het theaterpubliek op te wachten. De rumoerigheid, die verwondering bij een voorstelling of concert, de magie van het theater… Dat is waar we lang op hebben moeten wachten. Vanaf donderdag 27 januari is het dan zover. Theater De Willem mag weer gasten verwelkomen en er kan weer genoten worden van de mooie voorstellingen die op het programma staan.”

Een gedeelte van dit bericht is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.