SGP Papendrecht organiseert ontbijtactie

0
511

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zaterdag 12 februari organiseert SGP Papendrecht een ontbijtactie. Gesponsord door vijf lokale ondernemers stelt de partij 100 gratis ontbijtjes beschikbaar voor inwoners van Papendrecht. De belangrijkste voorwaarde van de actie is dat je het ontbijt niet voor jezelf bestelt, maar juíst voor de ander.

Kandidaat-raadslid Kees Leenhouts legt het doel van de ontbijtactie uit: ‘‘Door de coronabeperkingen zijn er veel mensen die een lange periode weinig of geen bezoek hebben gehad. Door de maatregelen zijn veel sociale activiteiten helaas niet mogelijk. We zien dat bijvoorbeeld jongeren, ouderen en alleenstaanden het moeilijk hebben. De SGP wil met deze ontbijtactie het belang van het omzien naar elkaar onderstrepen. Papendrechters kunnen dit concreet maken door iemand anders te verrassen met een heerlijk ontbijt!’’

De SGP roept alle inwoners van Papendrecht op dorpsgenoten aan te melden die een blijk van waardering of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er wordt tevens de mogelijkheid geboden om een persoonlijke boodschap mee te geven, die wordt toegevoegd bij het ontbijt van geadresseerde. Meedoen is gratis.

De ontbijtactie wordt mogelijk gemaakt door een aantal bekende Papendrechtse winkels. Bakkerij Vlot, Kaasspeciaalzaak Floor, Slagerij Erik Vis, Fruithandel Van Os en de lokale Boon’s Markt zorgen voor een goed gevulde ontbijtpakket met kwaliteitsproducten. “Het is prachtig om te zien dat deze lokale ondernemers enthousiast zijn om mee te werken aan de actie, we doen het met elkaar en voor elkaar”, aldus Kees Leenhouts.

Papendrechters kunnen iemand opgeven via www.papendrecht.sgp.nl. Er zijn in totaal 100 ontbijtjes beschikbaar. Aanmelden kan tot en met woensdag 9 februari 2022. De ontbijtjes worden door de SGP’ers op zaterdagmorgen 12 februari tussen 8:00 en 9:00 uur bezorgd.