Stormvloedkeringen dicht vanwege storm Corrie

0
624

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
REGIO – Rijkswaterstaat sluit maandag hoogstwaarschijnlijk meerdere stormvloedkeringen vanwege storm Corrie. Met de huidige verwachtingen sluiten vrijwel zeker de Hollandsche IJsselkering bij Capelle aan den IJssel en de Haringvlietsluizen tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

De waterstanden die maandag worden verwacht komen gemiddeld eens in de 2 tot 5 jaar voor, zegt Rijkswaterstaat.

Storm Corrie zorgt maandag naar verwachting voor windkracht 9 langs de Nederlandse kust. Het KNMI rekent morgen op windstoten van ongeveer 110 kilometer per uur. De storm komt waarschijnlijk rond 5.00 uur maandagochtend aan land. Vanwege de hoge windstoten wordt de gehele dag code geel afgegeven.

UPDATE: De vaccinatielocatie in Gorinchem is in verband met de verwachte storm gesloten. Mensen die maandag een afspraak hebben op deze locatie zullen gebeld worden om een nieuwe afspraak te maken.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.