CDA verzamelt handtekeningen voor verhuizing bieb

0
719

PAPENDRECHT – Het CDA is een handtekeningenactie gestart om een positief raadsbesluit over de verhuizing van de bibliotheek naar het gemeentehuis te ondersteunen. De gemeenteraad beslist over dit voorstel op 24 februari.

Door een positief besluit kan een aanzienlijke jaarlijkse bezuiniging gerealiseerd worden, volgens CDA-raadslid Corrie Middelkoop. Zij verwijst daarbij naar de ervaringen van gemeenten Zoetermeer, Deurne, Heemskerk en Ridderkerk.

De CDA fractie heeft deze week gesproken met rayonmanager Jacqueline Parel en directeur-bestuurder van Bibliotheek AanZet Ankie Kesseler. Volgens Middelkoop zijn deze twee blij met deze ontwikkeling en hopen zij op instemming van de raad.

Het pand aan de Markt waar de bibliotheek vroeger was gehuisvest, zal binnenkort een andere bestemming krijgen.  Philadelphia Zorg gaat daar op korte termijn woonzorgappartementen realiseren. De plaats waar de bibliotheek nu gevestigd is kan, na verhuizing naar het gemeentehuis, commercieel verhuurd worden.

De CDA fractie zal de komende weken Papendrechters vragen om instemming en steun voor de bibliotheek door het plaatsen van een handtekening.

Corrie Middelkoop nodigt iedereen uit een e-mail te sturen naar cdapapendrecht@gmail.com met vermelding: steun verhuizing bibliotheek”.

Naar verwachting zal de gemeenteraad op 24 februari met het voorstel instemmen.