Alcohol, reclamemast, woontorens en meer in Praatpaal P

0
762

PAPENDRECHT – Praatpaal Papendrecht zal dinsdag 1 februari een viertal onderwerpen behandelen die in de gemeenteraad aan de orde zijn geweest.

1. De raad heeft een nieuwe alcoholverordening vastgesteld. Fractievoorzitter Jacco van Erk van de ChristenUnie zette vraagtekens bij de mogelijkheid van proeverijen bij slijterijen: “past dat wel bij het doel van de verordening?”. In het programma gaf burgemeester Annemiek Jetten een toelichting op zijn vragen en de vragen van Bert Grimmius (GL). De verordening is unaniem aangenomen.

2. Al eerder diende GroenLinks een motie in over de geplande reclamemast bij de N3. Omwonenden vreesden overlast en verstoring van de mezen en vleermuizen die in door de bewoners opgehangen mezen- en vleermuiskasten wonen. De raad sprak uit dat het college eerst onderzoek moest doen en met de omwonenden moest gaan praten. Dat is niet binnen de afgesproken termijn gebeurd. Op vragen van Bert Grimmius (GL) gaf wethouder Arno Janssen aan dat de reclamemast van de baan is. Het college onderzoekt of het op een andere plek kan langs de snelweg in Papendrecht.

3. Waar nu nog het pand van Garage Van Wijngaarden staat, komen woontorens. Er komen zo heel wat woningen bij in Papendrecht. Om zo hoog te kunnen bouwen, moest het bestemmingsplan worden aangepast. De raad ging hiermee akkoord. In het programma legt Pieter Jan Den Dekker (CU) nog eens uit welke belangen tegen elkaar moesten worden afgewogen. Een amendement van het CDA haalde het niet. We horen wethouder Arno Janssen uitleggen waarom hij het amendement afraadt. GroenLinks ging niet akkoord met de wijziging omdat het met name om dure woningen gaat. Raadslid André Stremler (PAB) ging ook niet akkoord omdat de gang van zaken niet klopt. In zijn stemverklaring legt hij dat uit.

4. Ook de omstreden webinar door ambtenaren komt aan de orde in het programma. D66 fractievoorzitter Trijntje van Es legt in de raadsvergadering uit waarom dit niet kan. Leon van den Dool van (CDA) legt uit waarom hij vindt dat dit wel kan en dat dit in meer gemeenten gewoon is.

Praatpaal Papendrecht wordt uitgezonden op Papendrecht FM (105.0 MHz.) op dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur en herhaald op donderdag van 10:00 tot 12:00 uur.