Omstreden webinar gaat door; D66, OP en PvdA zijn tegen

0
326

PAPENDRECHT – De door de gemeente aangekondigde webinar waarbij ambtenaren een aantal lokale ontwikkelingen presenteren tijdens een livestream op internet, gaat door ondanks grote bezwaren die zijn geuit door D66 en OP. Tijdens de webinar zullen vijf door ambtenaren geselecteerde thema’s aan de orde komen. De webinar wordt ook live uitgezonden op TV Papendrecht.

Trijntje van Es (D66) uitte tijdens de raadsvergadering op 27 januari grote bezwaren tegen het plan. Zij vindt dat het niet juist is dat ambtenaren een presentatie houden over lokale ontwikkelingen. Keuzes die hierbij gemaakt worden zijn per definitie politiek van aard. Burgemeester Annemiek Jetten antwoordde dat alle informatie die tijdens de webinar wordt gedeeld, feitelijk zal zijn.

Volgens de burgemeester is het de bedoeling dat de webinar inwoners enthousiast maakt voor de komende raadsverkiezingen. Zij hoopt dat op deze manier de opkomst bij de verkiezingen hoger zal zijn.

Van Es diende hierop een motie in om de webinar tegen te houden. Deze motie werd verworpen. voor de motie stemden alleen D66, OP en PvdA. Van de PAB-fractie stemde André Stremler voor de motie.

D66 en OP lieten weten met deze zaak naar de Commissaris van de Koning te gaan.

Bron: AD De Dordtenaar