Interview wijkagent Westpolder, Middenpolder, Kraaihoek

0
918

Foto: politie Papendrecht
PAPENDRECHT – De Papendrechtse politie heeft een interview gepubliceerd met de wijkagent van Westpolder, Middenpolder en Kraaihoek, Erwin Deunhouwer. Wij publiceren dit interview hier in zijn geheel.

Wie ben je?
-Erwin Deunhouwer

Wat is je leeftijd?
-33 jaar.

Welke wijk hoort bij jou?
-Westpolder, Middenpolder, Kraaihoek. Ik heb meerdere wijken. Deze liggen ongeveer in het midden van Papendrecht. Het betreffen delen van de wijken Westpolder, Middenpolder en Kraaihoek. Mijn verantwoordelijkheidsgebied ligt vanaf de Jan Steenlaan gezien tussen de Rembrandtlaan en de Burgemeester Keijzerweg tot aan de N3. De Vrijheer van Eslaan en de Willem Dreeslaan scheiden mijn wijk van anderen. Onder andere het Winkelcentrum Westpolder, school De Lage Waard (locatie BK-weg), het sportcentrum, de Sterflat, het Vijverpark en de Augustinusschool liggen allemaal in mijn wijk

Sinds wanneer werk je bij de politie?
-Ik werk vanaf 2008 bij de politie. In de tussentijd heb ik bij verschillende afdelingen binnen de politie gewerkt. Sinds mei 2018 ben ik met veel passie en plezier wijkagent in het mooie Papendrecht.

Waarom ben je hulpverlener geworden?
-Allereerst om rennend en vliegend achter boeven aan te gaan. Spanning, diversiteit en het verschil kunnen maken voor burgers in heftige situaties spreken mij enorm aan.

Wanneer ga jij na een dag werken tevreden naar huis?
-Als ik volledige aandacht aan mijn wijk heb kunnen besteden en bij het aanpakken van lopende casussen goed heb kunnen samenwerken met mijn netwerk.

Welk incident is je het meest bijgebleven?
-Vele incidenten zijn mij bijgebleven. Maar als ik moet kiezen is dat toch echt het familiedrama op de Cremerstraat in 2018. De combinatie van dodelijke slachtoffers, een grootschalig onderzoek, nazorg, onrust in de wijk en betrokkenheid vanuit heel Papendrecht hebben enorm veel indruk op mij gemaakt. Ook een zelfdoding van een collega waarbij ik als eerste ter plaatse kwam staat mij bij.

Hoe kom je weer tot rust na een werkdag?
-In mijn vrije tijd sport ik graag. Van een lekker potje kickboksen kan ik heerlijk (actief)ontspannen.

Wat is in je werk veranderd ten opzichte van toen je begon?
-Criminaliteit is aan het digitaliseren. We worden steeds meer geconfronteerd met internetoplichting, sexting, grooming en bedreigingen via social media.

Voor welke verandering in jouw vakgebied vrees je?
-Door personeelstekorten word ik als wijkagent steeds meer ingezet voor de lopende dienst (noodhulp). Vaak word ik dan geleid door de waan van de dag. Dit maakt het voor mij moeilijk om bijvoorbeeld afspraken te maken met mensen binnen mijn netwerk, huisbezoeken te verrichten, contact te maken met de jeugd of presentaties te geven op scholen. Momenteel verricht ik mijn wijkwerkzaamheden tussen de meldingen door. Ik vrees dat deze trend zich voortzet.

Wat zou je meteen veranderen als je één dag minister was?
-Meer geld vrijmaken voor voorzieningen voor ontwikkeling van jeugd. De jeugd is de toekomst.

Met welke hulpverlener zou je weleens een dag willen ruilen?
-Ik zou wel eens willen ruilen met een ambulancebroeder. Omdat wij ook vaak naar medische meldingen moeten is de ervaring van een ambulancebroeder mooi meegenomen.