Reanimatie Volksuniversiteit en cursusaanbod

0
321

PAPENDRECHT – In geval van een hartstilstand, als gevolg van een hartinfarct, maar ook bij verdrinking, verstikking, verslikking, ongevallen met elektriciteit en vergiftiging kan reanimatiehulp levensreddend werken. Tegenwoordig hangen op diverse plaatsen in de gemeente AED-apparaten (Automatische Externe Defibrillator).

Bij het juiste gebruik vergroten deze de overlevingskansen aanzienlijk, maar hartmassage en mond-op-mond beademing blijven daarbij nodig. Een AED-apparaat alleen lost dus niets op!

De eerste avond leert men hartmassage en mond-op-mond beademing niet alleen in theorie, maar vooral ook in de praktijk op een oefenpop. De tweede avond leert men hoe het AED-apparaat werkt en oefent men de combinatie van het apparaat met de eerder geleerde hartmassage en mond-op-mond beademing.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting. Men hoeft voor deze cursus geen EHBO-diploma te bezitten.

2 dinsdagavonden
Datum: vanaf 15 februari
Tijd: 19:45 – 21:45 uur
Docent: Eline Wiemer
Cursusgeld: € 45,00

Voor het aanbod van cursussen klik hier.