Bibelot opent de deuren voor de stad

0
334

DORDRECHT – Met de huidige mogelijkheden zoekt het Dordtse poppodium naar creatieve manieren om een programma te maken. De pijlen worden vooral gericht op evenementen voor jongeren en om lokaal talent een podium te bieden.

De coronamaatregelen maken het moeilijk voor de cultuur- en evenementenbranche om een regulier programma te maken. Er is op dit moment beperkte capaciteit vanwege de 1,5 meter regel. Bibelot zal meerdere avonden organiseren waarbij lokaal en opkomend talent een kans krijgt om op te treden in de Main Stage. Naast lokaal talent organiseren we in samenwerking met de Popcentrale ook een avond waarin internationaal programma naar Dordrecht wordt gehaald. Ook worden er o.a. evenementen voor jongeren georganiseerd rondom de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Op vrijdag 4 februari begon de programmering met een concert van King of The World. Na het weegmoment op 15 februari wordt bepaald of er meer concerten in deze setting zullen plaatsvinden, zoals Navarone en Wild Romance.

Definitief 1,5 meter programma
Zaterdag 12 februari: Grote Prijs van Dordt: voorrondes
Vrijdag 18 februari: Grote Prijs van Dordt: halve finale
Zaterdag 19 februari: Skellhell Exchange
Maandag 21 februari: First Time Voters Music & Talks*
Vrijdag 25 februari: Opwaarts
Donderdag 3 maart: Cameretten Festival
Zaterdag 5 maart: Grote Prijs van Dordt: finale
Zaterdag 12 maart: European Democracy Lab
Zaterdag 12 maart: Wanderlust

Voor het overzicht en meer informatie: www.bibelot.net.

* First Time Voters wordt georganiseerd door Kunstmin in Machine 3 in samenwerking met Bibliotheek Aan Zet, Popcentrale en Bibelot.