Kiekendieven wezen mij de weg

0
1112

PAPENDRECHT – Op donderdag 17 februari zal weer een lezing worden gegeven in het streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard aan de Matenaweg 1. Spreker is Ben Koks. Titel van de lezing is “Kiekendieven wezen mij de weg”, als equivalent van zijn boek “Vogels wijzen ons de weg”.

Hij heeft als natuurbeschermer en bedenker van concepten om akkervogels te beschermen een schat aan kennis vergaard over landbouw, natuurbeheer en vogels, met name over de grauwe kiekendief. Hij is een internationaal gerespecteerd kiekendiefonderzoeker. In het boek “De man op de dijk” door Elvira Werkman wordt uiteengezet hoe Ben Koks zich heeft ontwikkeld tot een kenner van kiekendieven.

Zie ook https://youtu.be/Ddo5ShxZIdA

Voor de pauze zal hij het algemene verhaal over bescherming van akkervogels in Nederland behandelen, inclusief zijn verhaal over de grauwe kiekendief en na de pauze zal hij meer inzoomen op de steppekiekendieven.

De zaal is geopend op donderdag 19.30 uur. Aanvang van de lezing is 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 3 euro.

Bij het betreden van het gebouw worden de dan geldende regels in verband met Covid-19 gehanteerd (een verplichte controle met de QR-code, een geldige PCR-test of een bewijs van herstel).