Papendrecht wint van Heinenoord

0
372

PAPENDRECHT – In een matige wedstrijd tegen Heinenoord heeft Papendrecht drie punten aan zijn totaal toegevoegd. In het eerste half uur was duidelijk te zien dat beide ploegen hun eerste officiële wedstrijd speelden na de coronabreak. Er was weinig tot niets te beleven. Papendrecht speelde slordig waardoor het niet lukte om de spitsen te bereiken. Ook Heinenoord kon weinig potten breken. Een bal op de lat uit een voorzet was het hoogtepunt van de eerste helft.

Na de rust kreeg Papendrecht licht de overhand maar tot grote kansen kwam het niet. Alleen Juninho van Ree was met een schot voorlangs dicht bij een doelpunt. Heinenoord kwam buiten enkele schoten van de rand van de zestien niet in de buurt van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. Op het moment dat iedereen dacht dat het duel in een bloedeloze 0-0 zou eindigen, was daar Jarden van Ek. Na een mooie combinatie met Juninho van Ree kon Van Ek alleen richting Heinenoord-doelverdediger Lee-Quincy Chek a Lam. Oog in oog met de sluitpost bleef de rappe voetballer koel en schoot Papendrecht op voorsprong.

Met nog twee officiële minuten op de klok plus enkele minuten blessuretijd pompte Heinenoord alle ballen in de zestien om de gelijkmaker te forceren. Papendrecht overleefde het slotoffensief en pakte daarmee de derde overwinning op een rij. Eindstand 1-0.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Resoort (Keuter), Leenheer, Bravenboer (Drenthe), Van Ek, Van Ree, Saffignani (Tomas de Brito).