Volgende stormen onderweg; pas op voor Eunice

0
648

Foto: Rijnmond
REGIO – Het wordt een onstuimig weekje. Niet één, maar twee stormen komen op de regio af. Weerman Ed Aldus: “Vooral die tweede storm, Eunice, kan pittiger zijn dan bijvoorbeeld Corrie. Maar dat hangt af van het pad dat de storm zal nemen.”

Het KNMI heeft voor dinsdagavond inmiddels code geel afgekondigd. Dan komt storm Dudley in de buurt, met kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur. “Denk maar aan windkracht 8 of 9”, gaat Aldus verder. “Dan zit je ongeveer op de kracht van Corrie van een paar weken terug.”

Eunice
Maar de grootste storm in potentie is Eunice (spreek uit: Joe-nies). “Maar dat hangt wel af van hoe de storm zich precies over de regio gaat bewegen”, zegt de weerman. “In het ergste geval kunnen er zeer zware windstoten bijzitten van boven de honderd kilometer per uur.”

Mocht het pad van Eunice zo lopen dat onze regio de hardste klap te verduren krijgt, dan kunnen mensen zich maar beter voorbereiden. “Denk aan losse spullen in de tuin. Haal die even weg. Ga niet met een lege vrachtwagenaanhanger de weg op. Dat soort dingen.”

Corrie
Enkele weken geleden trok Corrie als een van de eerste winterstormen van dit jaar over ons land. Daarbij werden windsnelheden van 106 kilometer per uur gemeten. Op tal van plekken zorgde de storm voor overlast: op de Noordzee kwamen schepen met elkaar in botsing en vliegtuigen had moeite om te landen op Rotterdam The Hague Airport.

Corrie was vernoemd naar de Schiedamse Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog die in ons land aan het werk was.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.