Scholen organiseren jeugddebat met lijsttrekkers

0
677

Foto: Hans Hulswit
PAPENDRECHT – Op maandag 7 maart gaan leerlingen van het Willem de Zwijger College en De Lage Waard in debat met de Papendrechtse lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het jongerendebat is een initiatief van de twee voortgezet onderwijsscholen uit Papendrecht en vindt plaats in theater De Willem.

Doel van het debat is jongeren kennis te laten maken met debatteren en de lokale politiek. Tegelijkertijd is het debat voor politici een kans om te horen welke thema’s de Papendrechtse jeugd bezighouden.

Achter de schermen bereiden leerlingen van de beide VO-scholen zich voor om de spreekwoordelijke degens te kruisen met lijsttrekkers van Papendrechtse partijen. De partijen reageerden enthousiast op de uitnodiging om met leerlingen in debat te gaan. Negen partijen hebben laten weten deel te nemen aan het debat: CDA, VVD, D66, PAB, Onafhankelijk Papendrecht, ChristenUnie, SGP, PvdA en GroenLinks.

Samenwerking
Sectordirecter André Visser is namens De Lage Waard verantwoordelijk voor de organisatie van het debat. Directeur-bestuurder Aat van Genderen neemt die taak op zich vanuit het Willem de Zwijger College. “We trekken als vo-scholen regelmatig met elkaar op”, licht André Visser de keuze om dit debat gezamenlijk te organiseren toe. “Bijvoorbeeld rondom de beoogde nieuwbouw van de scholen komen we elkaar vaak tegen. Tijdens een overleg over dit onderwerp met beide scholen en de wethouder ontstond het idee om ook voor dit Jongerendebat met elkaar op te trekken.”

“Onze scholen samen vertegenwoordigen een groot deel van de Papendrechtse jeugd”, vult Aat van Genderen aan. “Een mooie kans voor politici om te luisteren naar wat er speelt onder de Papendrechtse jongeren. Tegelijkertijd maken leerlingen op deze manier laagdrempelig kennis met de lokale politiek. Een win-winsituatie, dus.”

Toegankelijk voor publiek
Het debat vindt plaats op 7 maart 2022 om 19.30 uur in theater De Willem en is toegankelijk voor publiek. De avond wordt live uitgezonden door TV Papendrecht, om zodoende van betekenis te kunnen zijn voor alle inwoners van Papendrecht. Dit gebeurt via het reguliere tv-kanaal van TV Papendrecht, maar ook via rtvpapendrecht.nl