Boskalis betrokken bij twee bergingsoperaties

0
584

Foto: NOS
PAPENDRECHT – Boskalis is ingeschakeld voor het assisteren van twee schepen met brand aan boord. Het betreft een car carrier nabij de Azoren en grote veerboot bij het Griekse eiland Corfu.

Een team van zestien experts van dochteronderneming SMIT Salvage is gisteren gemobiliseerd en afgereisd naar de Azoren waar momenteel de grote car carrier Felicity Ace in brand staat. Het schip was op dat moment onderweg van Duitsland naar de Verenigde Staten. De voltallige bemanning is veilig van boord gehaald en groot materieel is onderweg vanuit Spanje en Nederland om te kunnen bijstaan bij de bluswerkzaamheden.

Ter assistentie van de Euroferry Olympia veerboot die in Griekse wateren nabij Corfu in brand is geraakt, wordt op dit moment een team van twaalf experts gemobiliseerd die zo spoedig mogelijk af zullen reizen.

Op de 183 meter lange veerboot brak vrijdagochtend vroeg brand uit voor de kust van het Griekse eiland Corfu, terwijl het vanuit Griekenland op weg was naar Italië. Aan boord zaten 239 passagiers en 51 bemanningsleden. Meerdere schepen werden ingezet om de opvarenden in veiligheid te brengen.