Leerlingen van de Willem krijgen een andere kijk op techniek

0
329

Foto: Ricardo Pors

PAPENDRECHT – Op woensdag 9 februari deden leerlingen uit 4 mavo van het Willem de Zwijger College mee aan de live-uitzending van het VPRO programma: ‘Future Stories’. Dit deden ze onder begeleiding van hun coach en docent maatschappijleer Ricardo Pors.

Het was een interactieve uitzending over ‘De nieuwe elite’. Het thema was dat nieuwe mensen in het technisch werkveld hard nodig zijn. Het vooringenomen idee dat men meer aanzien heeft met een havo of vwo-opleiding dan met een vmbo-opleiding werd met feiten ontkracht. Juist mensen die met hun handen werken zijn in de maatschappij onmisbaar. Ze krijgen veel waardering, halen vaak meer voldoening uit hun werk én verdienen goed.

In de uitzending waren de leerlingen van de Willem en diegenen van 4 andere scholen via een scherm in beeld. Ze konden ook vragen stellen aan ‘experts’ en die gaven heldere antwoorden. Een vrouw met klusbedrijf, 18-jarige leerling techniek en socioloog deden hieraan mee.

Al met al stonden de leerlingen te kijken van de voordelen van het werken in de technische branche zoals werkgarantie, salaris en dat niet alles draait om het halen van ‘het papiertje’. Gaan deze leerlingen van de Willem de stap naar de techniek zetten? Daar zijn ze nog niet uit. Ze slapen er nog een nachtje over, maar helemaal uitgesloten is het niet.