Het weer van vandaag: het blijft onstuimig en vooruitzichten

0
684

REGIO – Zaterdagochtend zijn er perioden met zon en blijft het droog. In de loop van de middag raakt het bewolkt en in de tweede helft van de middag gaat het vanuit het zuidwesten overal regenen.

De maximumtemperatuur komt uit op 8 graden. De westenwind krimpt naar het zuidwesten en neemt af tot vrij krachtig en aan zee tot krachtig of hard, windkracht 5-7.

In de loop van de avond trekt de regen weg. Daarachter bestaat er nog kans op een bui. Vannacht domineert de bewolking en blijft het op de meeste plaatsen wel droog. Eind van de nacht begint het vanuit het westen te regenen. De temperatuur daalt naar 5 graden. De zuidwestenwind waait vanavond krachtig of hard en langs de kust af en toe stormachtig, windkracht 6 tot 8. In de loop van de avond ruimt de wind naar het westen en neemt later op de avond weer af. Er bestaat kans op zware windstoten tussen 75 en 90 km/u.

Morgen is het bewolkt met perioden met flink wat regen. De aangevoerde lucht wordt zachter en de temperatuur loopt op naar 11 of 12 graden. De zuidwestenwind neemt toe tot krachtig en langs de kust tot hard, windkracht 6 of 7. Later in de middag neemt de wind langs de kust toe tot stormachtig, windkracht 8. In de avond neemt de zuidwestenwind mogelijk verder toe tot hard en langs de kust tot storm, windkracht 7 tot 9. In de avond bestaat er kans op zware tot zeer zware windstoten tussen 80 en 110 km/u.

VOORUITZICHTEN
Op maandag zien we soms wat zon en vallen enkele buien. Dinsdag passeert in de middag een front met regen. Woensdag profiteren we dan van een rug van hoge druk en is het mooi en droog weer met flink wat zonneschijn. Op maandag is het nog onstuimig en bestaat er kans op zware windstoten. Daarna wordt het rustiger. Het blijft aanhoudend zacht voor de tijd van het jaar en van winterweer is absoluut geen sprake.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond