Naweeën van storm Eunice: in de ochtend nog geen treinen

0
530

REGIO – Het treinverkeer ligt zaterdagochtend nog stil. Ook andere vormen van openbaar vervoer hebben nog te maken met de naweeën van storm Eunice die vrijdag huishield.

Spoorbeheerder ProRail laat weten dat er op veel plekken in het land nog omgevallen bomen op het spoor liggen of dat de bovenleiding is beschadigd. Er worden nu ritten gemaakt met treinen zonder passagiers om te kijken waar nog versperringen zijn of schade aan het spoor is. Het is nog niet duidelijk wanneer het treinverkeer weer op gang komt.

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET meldt dat reizigers rekening moeten houden met ingekorte routes en omleidingen. Als men met het openbaar vervoer wil reizen, is het verstandig om eerst bij de NS en/of de RET te kijken of de trein, metro, tram of bus wel rijdt. Ook als men met de auto op stap gaat, moet men nog rekening houden met problemen. Er kunnen nog takken of andere voorwerpen op de weg liggen.
Aan de kust en in de rivieren stond het water zaterdagochtend vroeg extra hoog, maar dat leidde nergens tot problemen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond