herstelwerkzaamheden op het spoor en harde wind

0
590

REGIO – Spoorbeheerder ProRail en de NS verwachten dat de meeste treinen vandaag weer volgens de normale dienstregeling rijden. Op enkele plekken in het land worden nog herstelwerkzaamheden uitgevoerd, ook waarschuwt het KNMI wederom voor harde wind vandaag.

Het treinverkeer in heel Nederland en in de regio Rijnmond heeft lange tijd stilgelegen. Op 18 december, toen storm Eunice huishield, reden er vanaf 14:00 uur geen treinen en ook de volgende dag was de dienstregeling zeer onregelmatig. Dit vanwege de herstelwerkzaamheden die nodig waren om het treinverkeer te herstellen.

Inmiddels rijden de meeste treinen weer laten de NS en ProRail weten. Zeker in de regio Rijnmond lijkt de situatie op het spoor in ere hersteld, in het oosten en midden van Nederland worden nog wel herstelwerkzaamheden uitgevoerd: rondom Utrecht, Amersfoort, Deventer, Hengelo en Arnhem bijvoorbeeld. Naar verwachting duurt dit tot 12:00 of 14:00 uur, de NS raadt aan de reisplanner in de gaten te houden.

Lees meer: Steeds meer treinen rijden weer vanaf Rotterdam CS

De RET liet gisteravond weten de reguliere dienstregeling weer te hebben hervat, “met enkele aanpassingen”. Dit zijn echter geplande werkzaamheden of defecte voertuigen, geen stormschade.

Harde wind vandaag
Zondag waarschuwt het KNMI echter nog wel voor zware windstoten: er is code geel afgegeven voor het hele land. Aan de kust kunnen in de loop van de dag windstoten voorkomen van 70 tot 90 kilometer per uur, en vanavond kan dat tussen de 90 tot 110 kilometer per uur zijn. Ook landinwaarts kunnen vanavond stevige windstoten voorkomen, van 75 tot 100 kilometer per uur. Ook maandag zijn zware windstoten nog mogelijk.