Museum Dorpsbehoud weer open

0
644

PAPENDRECHT – Vanaf zaterdagmiddag 5 maart 2022 is Museum Dorpsbehoud weer open. Op vrijdag 25 februari 2022 is o.a. ook de 1,5 meter maatregel geschrapt. Dat was voor Museum Dorpsbehoud vanwege de beperkte afmetingen van de diverse ruimten het laatste struikelblok.

Helaas is inmiddels ook een aantal museum gastheren en vrouwen gestopt.
Om die reden is Museum Dorpsbehoud in de maanden maart en april 2022 uitsluitend geopend op zaterdagmiddag, van 14 tot16 uur. Eind april hoopt het museum de bezetting weer op sterkte te hebben, waarna ze dan ook op de woensdagmiddag van 14 tot16 uur open kunnen zijn, dit is nu nog niet het geval.

Verder is – mede vanwege die 1,5 maatregel – geen gelegenheid geweest een nieuwe tentoonstelling in te richten. Zodra er nieuws is zal dat bekend worden gemaakt, evenals over de nieuwe tentoonstelling, waarvoor de voorbereidingen nu zijn opgestart.

Maar er is genoeg te zien in het gratis toegankelijke (ook voor mindervaliden) museum.
De vaste onderdelen zijn wel te bezichtigen: de kleine zaal met het grote mechanische uurwerk uit de Grote Kerk, de cel met de geschiedenis van het meer dan 100 jaar oude pand, de Lancasterzaal; op de eerste verdieping de jaren’50 keuken en de leeszaal. Deze is bereikbaar met een traplift. En dan wordt er – vooraf of achteraf – in het voormalige bureel een (gratis) bakkie koffie/thee geschonken, mét ‘suntereklaossie’.

Het bestuur en de vrijwilligers hopen natuurlijk wel de nodige boeken over de geschiedenis van Papendrecht of de Alblasserwaard te verkopen en/of nieuwe donateurs in te schrijven.
Museum/Stichting Dorpsbehoud is nog steeds afhankelijk voor zijn voortbestaan van donaties en eenmalige giften.

Dorpsbehoud is te bezoeken aan de Veerdam 6, 3351 AK Papendrecht.