VV Papendrecht met 10 man naar gelijkspel

0
660

PAPENDRECHT – Papendrecht en Heerjansdam legden vooral in de eerste helft een aantrekkelijk duel op de hobbelige mat van sportpark De Molenwei in Heerjansdam. De doelkansen waren echter schaars. Papendrecht had deze kansen vooral in de openingsfase.

Al in de 3e minuut kreeg Lorenzo van Wijk een vrije kopkans na een voorzet van Juninho van Ree. Hij zag de bal echter overgaan. Twee minuten later was het Nick Kamerling die uit een hoekschop op de lat kopte. Heerjansdam nam deze waarschuwingen ter harte en zocht ook de aanval op. Dat resulteerde in een harde schuiver van Luc Delmee die door Papendrecht-doelman Roy Rijntjes vakkundig onschadelijk gemaakt werd. Na een half uur spelen was hij echter kansloos toen Martijn Valter een voorzet van Jarno Visser, de beste man van de thuisploeg, met een kopbal wist te verzilveren.

Lang kon Heerjansdam echter niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten later was Job van der Werff diep doorgedrongen in het strafschopgebied van Heerjansdam. Zijn missie leek kansloos door de directe aanwezigheid van twee verdedigers. Deze liepen elkaar echter dusdanig in de weg dat Van der Werff de bal toch vanaf de achterlijn terug kon trekken. Heerjansdam-keeper Oscar Roos kon de inzet keren maar Van Ree was er als de kippen bij om in de rebound de 1-1 aan te tekenen.

Na rust was aanvankelijk hetzelfde beeld te zien waarbij Heerjansdam in de 55e minuut nog een goede kans kreeg toen Gert Jan Plaizier alleen op het Papendrechtse doel afging. In plaats van de bal breed te leggen was hij te zelfzuchtig waardoor Rijntjes redding kon brengen. Met nog een half uur te spelen kwam de ommekeer in de wedstrijd. Stephan Bravenboer trapte onder de ogen van scheidsrechter Van Egmond na en kon met rood vertrekken.

Dit was het sein voor Papendrecht om zich op eigen helft terug te trekken en de counter te gaan hanteren. Dat had bijna succes toen Van Wijk alleen op het doel van Heerjansdam af mocht gaan. Op het beslissende moment speelde hij de bal echter te ver voor zich uit en kon de Heerjansdam-goalie eenvoudig redding brengen. Omdat Heerjansdam tegen de 10 Papendrechters geen enkele kans meer wist te creëren, werd de eindstand bepaald op 1-1, een juiste verhouding van de wedstrijd.

Papendrecht: Rijnjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van der Werff, Leenheer, Van Ree (Keuter), Saffignani, Bravenboer, Van Wijk (Bernadina), Drenthe (Ruiz).