Een nieuwe toekomst voor jongeren met schulden

0
472

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – De Papendrechtse PvdA wil snellere schuldhulptrajecten voor mensen met problematische schulden. Hulp aan mensen met schulden duurt te lang, met name in het voortraject, zo stelt men. Voordat een schuldhulptraject daadwerkelijk van start gaat, stapelen de boetes en aanmaningen zich op en dit, terwijl het voor de mensen al een hele stap is om zich te melden voor hulp. De PvdA pleit voor schuldhulpmaatjes die in het voortraject naast de inwoners staan en hen helpt om het overzicht te krijgen.

De PvdA wil verder dat er extra aandacht komt voor jongeren van 18 tot 25 jaar. Doordat jongeren veelal geen stabiel inkomen hebben, is schulden aflossen extra moeilijk en komen ze meestal niet in aanmerking voor een reguliere schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening aan jongeren moet daarom uitgaan van de mogelijkheden van de jongere en vraagt om andere oplossingen.

Derya Karso, lijsttrekker van de PvdA: “Het is voor de jongeren haast onmogelijk om afspraken te maken met schuldeisers. Daardoor lopen de schulden van jongeren onnodig op, voordat zij eindelijk geholpen worden. De PvdA vindt dat jongeren met problematische schulden schuldenrust verdienen: een pauze op boetes, aanmaningen en rente totdat er een oplossing is gevonden’.

De PvdA wil in de nieuwe collegeperiode voortrajecten verkorten, schuldhulpmaatjes inzetten en schuldenrust geven tot de oplossing is gevonden.

Derya Karso: ‘Wij willen mensen een schuldenvrije toekomst geven, want zonder schulden ben je gelukkiger en blijf je gemotiveerd om je eigen leven vorm te geven. Daar profiteren we allemaal van’.