Paul Spruit in de Willem

0
623

PAPENDRECHT – Het Willem de Zwijger College heeft burgerschapsvorming hoog in het vaandel staan en daarom kwam op 2 februari Paul Spruit naar theater De Willem. Deze spreker gaf een lezing aan leerlingen van 4 mavo over zijn verleden en zijn huidig leven. Het bijzondere hieraan was, dat Paul ex-gedetineerde is: hij zat in de gevangenis.

De leerlingen vonden het heel interessant en zaten af en toe met open mond te luisteren. Ook stelden ze geregeld vragen. Paul was heel eerlijk en wist meerdere keren het ijs te breken met zijn humor en zelfspot. Leerlingen werden echt geraakt.

Ook maakte het diepe indruk op de leerlingen, omdat hij meewerkte aan het boek dat Peter R. de Vries over het grote familiedrama schreef, waar Paul onderdeel van was. Zo kregen de 4 mavoleerlingen een inkijkje in het leven van een ex-gedetineerde en leerden zij dat men de gebeurtenissen in het leven genuanceerd moet bekijken.