Papendrechtse politiek wil opvang Oekraïense vluchtelingen

0
465

Foto: NOS
PAPENDRECHT – De gezamenlijke fractievoorzitters van de Papendrechtse politieke partijen hebben een verklaring uitgegeven waarin zij pleiten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Papendrecht. De verklaring luidt als volgt:

Oekraïne wordt sinds vorige week woensdagnacht aangevallen door Rusland. Russische troepen zijn met geweld het land binnen gedrongen. De Oekraïense bevolking is verzeild geraakt in een nutteloze en desastreuze oorlog. Inmiddels zijn honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen voor oorlogsgeweld. Op zoek naar een veilige plek.

Wij spreken ons daarom uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Uit solidariteit voor al die mensen. Jong en oud, die tegen hun wil huis en haard hebben moeten verlaten. Laten we hen helpen. Door ze in Papendrecht een veilige plek te geven. En met elkaar gastvrij te zijn voor Oekraïense vluchtelingen.

Wij roepen het college van burgemeester en wethouders op om kenbaar te maken bij het kabinet, dat Papendrecht als gastvrije gemeente, vluchtelingen uit Oekraïne wil en zal opvangen wanneer er een verzoek komt. Daarbij doen we ook een oproep om Oekraïense vluchtelingen evenwichtig over de Nederlandse gemeenten te spreiden, met nadrukkelijk aandacht voor de draagkracht van buurten en wijken.

Namens de raadsfracties en deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022,
GroenLinks Papendrecht: Bert Grimmius
Papendrechts Algemeen Belang: Martin Verweij
PvdA Papendrecht: Derya Karso
D66 Papendrecht: Trijntje van Es
VVD Papendrecht: Sophia de Keizer
CDA Papendrecht: Leon van den Dool
Christen Unie Papendrecht: Jaco van Erk
SGP Papendrecht: Arjan Kosten
Onafhankelijk Papendrecht: Ruud Lammers