Drechtstreek wint ook van Arkel

0
446

Ties van Aggelen (foto: Piet van Beest)

ARKEL – In een niet al te fraaie wedstrijd behaalde Drechtstreek de derde overwinning op rij. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren en na een minuut of twintig opende Drechtstreek de score via Koen Lighaam. Hij wist een corner over rechts fraai achter doelman Jari van Baalen te koppen.

Kort daarna liep een Arkel een directe rode kaart op na onbesuisd inkomen van Wesley Swets op Justin Blaauw. Scheidsrechter Michel van de Luitgaarden aarzelde geen moment en Swets kon het veld verlaten zodat Arkel met tien man verder moest. Daarna viel het in het veld nauwelijks op dat Drechtstreek met een man meer speelde. De ploeg van Leon Elands bleef keihard knokken voor de aansluitingstreffer maar die bleef achterwege. Beide keerpers werden wel op de proef gesteld maar gescoord werd er niet. Namens Drechtstreek was Ties van Aggelen wel dicht bij de 0-2 maar zijn schot bleek te zacht.

Ook na de rust bleven beide ploegen keihard werken waarbij soms stevige duels werden uitgevochten. Pas halverwege de tweede helft was het opnieuw Koen Lighaam die scoorde. Hij bracht de stand met een harde knal op 0-2 na een voorzet van rechts. Met die stand op het bord was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en slaagde Arkel er niet in om nog iets terug te doen.

Met 14 wedstrijdpunten, waarvan 9 uit de laatste drie wedstrijden, deed Drechtstreek opnieuw goede zaken. De ploeg staat hierdoor op een tiende positie terwijl het drie weken geleden nog onderaan de ranglijst stond. Komende zaterdag wacht de ploeg van Paul Koster een zware wedstrijd in Nieuwendijk waar het op het kunstgras aan zal treden tegen het altijd lastige Altena, dat zaterdag in Kinderwijk met 3-1 verloor van De Zwerver. Aanvang van de wedstrijd in Nieuwendijk is 14.30 uur.