Bibelot presenteert [drijfkracht], een noise, garage en postpunk

0
309

DORDRECHT – Poppodium Bibelot presenteert op vrijdag 20 mei de eerste editie van [drijfkracht]. In de Power Stage zie je de beste Noise, Garage en Postpunk bands van het moment.

De line-up van de eerste avond bestaat uit Belgische acts Whorses en Hypochristmutreefuzz en het Rotterdamse Kalaallit Nunaat. Waar voorheen specifiek noise bands centraal stonden trekken wordt dit concept nu verder door. Avonden waarin je kunt opgaan in de beste gitaarbands van dit moment, noise, garage en postpunk bands zullen de revue passeren en je een onvergetelijke avond bezorgen. Zweet, pure energie en noise, dus vergeet je oordoppen niet!

Hypochristmutreefuzz
Naast een geheim wapen voor doorgewinterde Scrabble-spelers, is Hypochristmutreefuzz de meest geflipte noiseband die Gent rijk is. Het vijftal rond zanger Ramses Van den Eede is een frontale aanval op uw zintuigen dankzij botsende grooves, een boormachine en een stem die je botten doen ratelen van ongemakkelijkheid. Voor de rare kinderen in de klas die houden van Pere Ubu, The Birthday Party en The Residents.

Whorses
Recht vanuit de drassige prairies van Kortrijk gorde WHORSES zich stevig in het zadel der Belgische rock sinds hun eerste noise echo’s weerklonken, ergens in 2017. Deze vier cowboys vonden elkaar in een onbestemde queeste naar iets muzikaal nieuws, apart, scheef of eigenaardig — ruw, hard en compromisloos!

Kalaallit Nunaat
Combineer een liefde voor noise, post-punk en krautrock en je krijgt de hypnotiserende ‘wall of sound’ die Kalaallit Nunaat heet. De Rotterdammers maken muziek die een koude kelder niet misstaat en versnellen elke show tot een oorverdovende waterval van repetitieve beats en melodieën die samen komen tot een heerlijke onenigheid. De debuut EP ‘Television’ werd goed ontvangen en bezorgde de band een paar keiharde gigs op o.a. Left of the Dial, een Popronde selectie en een nominatie voor de Rotterdam Music Awards.

Ticketinformatie
Ticketprijs: € 14
Tickets voor [Drijfkracht] zijn verkrijgbaar via bibelot.net
Deuren open 20:30
Aanvang: 21:00