Vief Zwanger opent locatie in Papendrecht

0
413

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Vrijdag 1 april opent Vief Zwanger een nieuwe studio waar zwangeren kunnen sporten, ontspannen en zich kunnen voorbereiden op de geboorte van hun kindje. Plannen en ideeën had Sylvia van Vief Zwanger altijd al meer dan genoeg, maar door de coronamaatregelen moest ze stoppen met haar balletschool. Toch liet ze zich niet weerhouden om door te gaan. De volledige focus op zwangere vrouwen heeft deze nieuwe stap mogelijk gemaakt.

De nieuwe studio aan De Biezen 21a in Papendrecht is een ruimte waar zwangere vrouwen in alle rust ontspannen yogalessen, actieve sportlessen of coaching kunnen volgen. Ook de partners komen aan bod met een ‘Men’s only-cursus’.

Een oase van rust en balans
Te vaak denken en horen vrouwen en hun partner dat bevallen iets is waar je ‘even doorheen moet, als de baby maar gezond is, eenmaal op je buik, dan ben je alles vergeten’. Maar zo hoeft het niet te zijn. Veel aanstaande vaders weten niet genoeg over de zwangerschap en over de bevalling om hun partner praktisch bij te kunnen staan. Door allebei goed voorbereid te zijn en te weten wat er gebeurt, kun je samen de regie voeren over een mooie geboorte-ervaring. Vief Zwanger begeleidt daarbij in een oase van rust en balans

Veel voordelen
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die sporten of aan yoga doen tijdens de zwangerschap, veel voordelen ervaren. Zo hebben zij minder fysieke klachten, zijn ze sneller hersteld na de geboorte en als je regelmatig kracht- of conditietraining doet kun je zwangerschapskwaaltjes als vermoeidheid, zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk voorkomen. Daarnaast heeft dit ook een positief effect op het IQ van je baby.