Investeerder HAL wil Boskalis overnemen

0
510

PAPENDRECHT – De Nederlandse investeerder HAL wil Boskalis overnemen. HAL is al grootaandeelhouder en zou de onderneming, die vorig jaar onder meer betrokken was bij het bergen van het enorme vastgelopen containerschip Ever Given op het Suezkanaal, graag helemaal inlijven.


Volgens een verklaring zal de investeerder niets veranderen aan de koers van Boskalis. Ook op het gebied van werkgelegenheid zou alles hetzelfde blijven. HAL is al sinds 1989 grootaandeelhouder en zegt de bestaande strategie van Boskalis te steunen.

Het bod op Boskalis komt neer op 32,50 euro per aandeel. Boskalis laat weten eerder deze week te zijn geïnformeerd door HAL over diens plannen. Het bestuur en de raad van commissarissen willen het bod komende tijd eerst zorgvuldig overwegen voor er een officiële reactie volgt.

Op Boskalis wordt in zijn geheel een prijskaartje geplakt van 4,2 miljard euro. Dat is niet het bedrag dat HAL zou betalen, want de investeerder heeft al een belang van ruim 46 procent in Boskalis in handen.

HAL is een beursgenoteerde onderneming die investeert in verschillende bedrijven.

Bron: Transport Online